Turister gatelangs i Montevideo

Vi har hatt en ny fin dag i Uruguay. Fortsatt like varmt – fortsatt like blå himmel. Vi nyter livet med shorts og solbriller.

Kameraet (les: iPhone) går varmt – mye knipsing for å dokumentere alt det fine vi ser.

På Plaza Independencia er det en del staselige bygninger i tillegg til mausoleum for José Gervasio Artigas, nasjonal helt i Uruguay.

På vandringer ser vi ofte skulpturer, noen fine, andre bare merkelige.

Gatekunst er noe som fascinerer.

Gamlebyen i Montevideo er til dels svært godt vedlikeholdt. Mange av sidegatene er fortsatt slitt men sånn skal det være i slike deler av storbyer. Vi holdt oss til de velholdte områdene av gamlebyen.

Mange kilometer tilbakelagt på dagens vandring gjorde at kaloriene etter frokostens Medialuna var forbrent og vi var klare for nytt matinntak. Vi valgte å prøve hver vår Chivito, en sandwich og nasjonalrett i Uruguay.

Mate er et annet kapittel av det tradisjonelle Uruguay (også i resten av Sør-Amerika). Drikken er koffeinholdig og avhengighetsdannende på lik linje med kaffe og drikkes over alt. Mate blandes med varmt vann fra en termos som bæres under armen og drikker fra spesielle kopper gjennom sugerør i rustfritt stål (Bombilla). Her viser vi en mann som nyter sin Mate langs gatene i gamlebyen. Klikk på termosen for et større bildeTradisjonell Mate - Ciudad Vieja, Montevideo

 

5 kommentarer om “Turister gatelangs i Montevideo

  1. Heisann. Godt å se at dere fortsatt koser dere på tur. Dere er utrolig flinke til å fylle dagene og ikke minst dokumentere med flotte bilder. Et lite øyeblikk fikk jeg flashblack av Onkel Tor på tur i Miami, hvor selv Poppcorn på bakken måtte dokumenteres med et bilde 😂. Men deres blogg er utrolig spennende å lese, følge og gir lærdom. Gleder meg til fortsettelse og vi sees snart til påske 😎.

    Likt av 1 person

    1. Ja her tas det bilder av både det ene og det andre 🙂 Koselig at du liker bloggen. Påske kommer (dessverre) fortere enn vi aner men det fine med det er at vi møtes. Gleder oss masse til.å se dere hos oss i Madrid !!

      Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s