Et døgn i Cuenca

Cuenca ligger 130km sørøst for Madrid. Byen ligger 930 meter over havet, har ca. 55.000 innbyggere og er kanskje mest kjent for sine «hengende hus». Her har vi 24 timer til rådighet som rekker til severdigheter, en god middag og overnatting på vårt første Parador.

Etter en time på toget fra Madrid er vi fremme i Cuenca og klare for å være turister!

 

Bilder av de kjente «Hengende hus» som ligger rett ved hotellet vårt på andre siden av broen. Deler av husene og balkongene henger utenfor fjellsiden.

 

Vi var litt tidlig ute for å få rommet vårt på Parador Cuenca så vi brukte tiden til å bli kjent med nærmiljøet og spesielt broen over det dype juvet mellom hotellet og resten av gamlebyen.

 

Noen hundre meter ovenfor hotellet fant vi et fantastisk utsiktspunkt (Mirador) som var et perfekt sted å ta avstandsbilder fra. Her mot hotellet, et ombygget kloster.

 

Vanskelig å velge hva vi skal vise fra hotellet. En stor opplevelse å prøve et Parador. Det finnes mange slike i Spania. Gamle slott, herregårder, klostre og andre store byggverk omgjort til hoteller. Her noen snapshots.

 

Katedraler er noe vi alltid besøker når vi er ute og reiser. Her en litt cool selfie tatt ved bruk av et veggspeil inne i katedralen. Klikk på bildet for en større versjon.

Katedral Selfie 01

Katedraler er imponerende byggverk. At en liten by som Cuenca kan ha en så storslagen kirke viser hvor store midler Kirken hadde i gamle dager.

 

Værgudene har spilt på lag med oss i dag. 20 grader fra skyfri himmel forsvarer en caña (lite glass øl) på Plaza Mayor.

 

2 kommentarer om “Et døgn i Cuenca

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s